Schoonmaakzeep

Werfzeep schoonmaakzeep is een natuurlijk alternatief voor afwas- en schoonmaakmiddel en is voor al het schoonmaakwerk inzetbaar. Deze zeep is iets minder mild dan de andere Werfzepen, waardoor ook glaswerk schoon en stralend wordt. Zet de afwasborstel erop of gebruik een ouderwetse schuimklopper, doe de vaat op milieuvriendelijke wijze en boen de vloer ermee. Deze zeep bevat antiseptische etherische citronella-, citroengras- en salie-olie.

 

Deze zeep is ook geschikt om wasmiddel van te maken.  Het recept staat onderaan deze pagina!

Een stuk werfzeep is  ca. 100 gram.

 

Ingrediënten: verzeepte zonnebloemolie, verzeepte kokosolie, etherische citronella-olie, etherische citroenolie.

€ 4,75

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 werkdagen1

Recept voor wasmiddel:

Breng twee liter water aan de kook en rasp ondertussen de schoonmaakzeep. Als het water kookt draai je het vuur laag en voeg je de zeeprasp toe. Roer het mengsel af en toe door tot de zeep opgelost is. Laat het afkoelen en giet dit verse wasmiddel over in potten. Direct klaar voor gebruik. Giet het niet in het vakje van de wasmachine maar gebruik per wasbeurt een volle wasbol.

Optioneel: voor witte was kun je 40 gram soda toevoegen. Bij gekleurde was kun je af en toe een scheut azijn in het vakje van de wasmachine gieten. Dit gaat kalk tegen, beschermt gekleurde was en fungeert als wasverzachter.